ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ημερίδα Σχολής Διοίκησης

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Διεύθυνση: Αντικάλαμος 24100 Καλαμάτα

Δελτίο Τύπου

Σύνδεση Επιχειρηματικότητας με Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Μια πρωτοβουλία της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Η σημασία της διασύνδεσης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναδείχθηκε στην ημερίδα της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο:

«Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές και προκλήσεις. Ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 και ώρα 17:30-21:30 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η διοργάνωση της σημαντικής αυτής εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που αποτελεί στρατηγικό στόχο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού κατακλύστηκε από εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πολίτες της Καλαμάτας, οι οποίοι υποστήριξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών αναδείχθηκε η σημασία των δημόσιων Ελληνικών Πανεπιστημίων στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς επίσης και η ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης τόσο από πόρους της ΕΕ όσο και από ιδιωτικούς πόρους. Παράλληλα οι ομιλητές ανέπτυξαν τις συνέργειες και τις προοπτικές που μπορούν να δημιουργηθούν από τη συνεργασία των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς επίσης και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν οι φοιτητές προκειμένου να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, αναδεικνύοντας και την αυξανόμενη αξία των επαγγελματικών πιστοποιήσεων. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στους φοιτητές και τους τοπικούς φορείς οι δράσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μέσω του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας και οι προοπτικές χρηματοδότησης καινοτόμων και πρωτοπόρων ιδεών μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τέλος, παρουσιάστηκαν οι ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση της παροχής εξειδικευμένων γνώσεων στους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κος Αλέξης Χαρίτσης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., καθηγητής Δημήτριος Βέργαδος, η επικεφαλής του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κα Ελένη Μητσέα, ο επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κος Ευάγγελος Σιώκας, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επικ. καθηγητής Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του PMI Greece Chapter και Διευθυντής Ανάπτυξης του Δικτύου Coffee Island, κος Αχιλλέας Λαζάρου, ο Partner, Outsourcing Leader, Advisory της PwC Greece, κος Ζώης Σωτηρόπουλος, ο Επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας , Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Τομέα Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS SA και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, κος Σταύρος Στούπας.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας έκανε ο Κοσμήτωρ της Σχολής Διοίκησης, αναπλ. καθηγητής Οδυσσέας Σπηλιόπουλος. Παράλληλα χαιρετισμό προς τους φοιτητές και τους συμμετέχοντες απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κος Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Στάθης Αναστασόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας κ.κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κος Ευάγγελος Ξυγκώρος και ο Πρόεδρος του 11ου ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Ιωάννης Μαρινόπουλος.

Η επιτυχία της Ημερίδας και η αθρόα προσέλευση τόσο φοιτητών όσο και πολιτών της Καλαμάτας αποτελεί παρακαταθήκη για τη διεξαγωγή παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον. Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα στις αρχές Ιουνίου 2023.