ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εκδήλωση-συνάντηση με τους πρωτοετείς του Τμήματος

Την Τετάρτη 30-11-2022 διοργανώθηκε εκδήλωση-συνάντηση με τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. Οι καθηγητές κ. Οδυσσέας Σπηλιόπουλος και Β. Μπαμπαλός ανέλυσαν διεξοδικά στους φοιτητές
(α) τον Κανονισμό που διέπει το Μηχανισμό Παραπόνων των φοιτητών-τριών σχετικά τόσο με εκπαιδευτικά θέματα όσο και με ζητήματα διοικητικής λειτουργίας του Τμήματος.
(β) το θεσμό του Ακαδημαϊκού Συμβούλου που έχει θεσμοθετήσει το Τμήμα, τη σημασία του για την επίλυση θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και κυρίως για την υποστήριξη μέσω συμβουλών και καθοδήγησης  προς τους φοιτητές ώστε αυτοί να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος
(γ) τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης του διδακτικού έργου και τη σημασία της όσο το δυνατό μεγαλύτερης συμμετοχής σε αυτήν όλων των φοιτητών-τριών του Τμήματος.
Ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο παρασχέθηκαν διευκρινίσεις-αποσαφηνίσεις ώστε οι φοιτητές-τριες να κατανοήσουν πλήρως τους προαναφερθέντες μηχανισμούς που ενισχύουν την φοιτητοκεντρική προσέγγιση την οποία έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει το Τμήμα σε όλες τις πτυχές των δράσεών του.