ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ενημερωτική Συνάντηση με Τοπικούς Φορείς για την Πρακτική Άσκηση

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στις 17.00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Πλ. 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα) ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Πρακτική Άσκηση φοιτητών ΠΑ.ΠΕΛ. στις επιχειρήσεις του Ν. Μεσσηνίας». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης, κ. Σπηλιόπουλος Οδυσσέας, Αναπληρωτής Καθηγητής και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος, Επίκουρος Καθηγητής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης παρουσίασε στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης που υλοποιείται από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού και του Τεχνολογικού Προγράμματος Σπουδών. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς τους τοπικούς φορείς να υποστηρίξουν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, όπου βρίσκεται η έδρα του Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού της Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημιακού Προγράμματος Σπουδών και την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και των τοπικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των τοπικών φορέων οι κ.κ.:

  1. Ξυγκώρος Ευάγγελος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας,
  2. Στούπας Σταύρος, Προέδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου,
  3. Καραλής Δημήτριος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας,
  4. Κουτσουμπός Κώστας, Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας,
  5. Εκπρόσωπος του κ. Γιώργου Εγγλέζου, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας,
  6. Μακιός Νάσος, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας,
  7. Μαλαπέτσας Νίκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.
  8. Ράλλης Λεωνίδας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Ξυγκώρο Ευάγγελο και Σταύρο Στούπα για τη διοργάνωση της συνάντησης, καθώς επίσης και όλους τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που συμμετείχαν.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης

Γιαννόπουλος Βασίλειος

Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής