ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Έρευνα για την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών της περιφέρειας

Εκ μέρους της Επιτροπής Ενσωμάτωσης και Ίσων Ευκαιριών θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ο οργανισμός Women on Top με στόχο την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών της περιφέρειας.

 

To 2023 ο οργανισμός Women On Top διεξάγει για πρώτη φορά μια μεγάλη έρευνα στην ελληνική περιφέρεια, με στόχο να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος τις σύγχρονες ανάγκες (επαγγελματικές, επιμορφωτικές και άλλες) των γυναικών που ζουν στις αντίστοιχες περιοχές της χώρας μας.

 

Για τον λόγο αυτό σας προωθούμε το κάλεσμα του οργανισμου Women On Top να συμμετάσχετε σε μια από τις 3 ομάδες συζήτησης που θα πραγματοποιήσει ο οργανισμός δια ζώσης την Τετάρτη 25/5 17.00-20.00 και την Πέμπτη 26/5 10.00-13.00 και 16.00-19.00 , ώστε να συζητηθούν ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, ως γυναίκες, στην καθημερινότητά σας, αλλά και τους καλύτερους τρόπους που μπορεί ο οργανισμός να σας υποστηρίξει στην αντιμετώπισή τους.

 

Οι εμπειρίες και οι απόψεις που θα μοιραστείτε θα παραμείνουν εμπιστευτικές και ο οργανισμός θα χειριστεί με απόλυτο σεβασμό τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας δεν θα χρησιμοποιηθούν παρά μόνο για την επικοινωνία πρακτικών λεπτομερειών και υπενθυμίσεων σχετικά με τις συναντήσεις, ενώ πουθενά δεν θα είναι ορατά τα ονόματα εκείνων που τελικά θα συμμετέχουν.

 

Η συμβολή σας θα είναι πολύτιμη, γι’ αυτό και σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο που αντιστοιχεί στη φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε!

Eδώ θα βρείτε την φόρμα συμμετοχής https://bit.ly/3pijR2G που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε όσες ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στις ομάδες συζήτησης. Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν σε χώρο στο κέντρο της Καλαμάτας, καλύπτοντας διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες η καθεμία. Ο χώρος θα γνωστοποιηθεί στις γυναίκες που θα δηλώσουν συμμετοχή τις επόμενες ημέρες.

 

Ο στόχος του Women On Top είναι να συνομιλήσει με γυναίκες από όσο το δυνατόν περισσότερες κοινότητες από τις γύρω περιοχές και γι’ αυτό βασιζόμαστε στη συμβολή σας.

 

* Η πρωτοβουλία αυτή του Women On Top υλοποιείται με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της ερευνητικής δεοντολογίας, υποστηρίζεται από ομάδα επιστημονικών συνεργατών/ιδών, αλλά και από εταιρικούς και φιλανθρωπικούς φορείς όπως η μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και άλλους κ.ά.

 

Λίγα λόγια για το Women On Top

 

Το Women On Top είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, την ισότητα και τη συμπερίληψη στην εργασία. Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου στον οποίο όλες οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες για να γίνουν αυτό που μπορούν και θέλουν να είναι. Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλες οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική και δημόσια ζωή τους, μέσα από την ατομική τους ενδυνάμωση και τη βιώσιμη αλλαγή στο εκπαιδευτικό, εργασιακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Μέσα στα 11 χρόνια της δράσης μας έχουμε υποστηρίξει 1500 συνεργασίες mentoring μεταξύ γυναικών που εργάζονται, επιχειρούν ή αναζητούν δουλειά, έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε 2300 γυναίκες να πάρουν μέρος σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, έχουμε υλοποιήσει πάνω από 10 έρευνες γύρω από τα θέματα της έμφυλης ισότητας στην Ελλάδα και έχουμε δημιουργήσει 100+ επιτυχημένες συνεργασίες με εταιρείες που επενδύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του γυναικείου δυναμικού.